Van Perfectionist naar Optimalist

Dirk
Date 10/10/2016

BENT U EEN PERFECTIONIST?

  • Ben jij ook pas tevreden als iets helemaal perfect is?
  • Houd je wel heel graag alle touwtjes zelf in handen?
  • Laten mensen graag dingen aan jou over, omdat ze weten dat het bij jou in goede handen is?
  • En mag een dag van jou wel 48 uur hebben?

Met 4 keer ‘Ja’ is de kans groot dat jij een pur sang perfectionist bent! En helaas is perfectionisme dé belangrijkste oorzaak van het ontwikkelen van stressklachten, die je belemmeren alles uit het leven (en uit je job) te halen.

PRESTEER BETER ALS OPTIMALIST

Net zoals de perfectionist wil de optimalist ook goed presteren. Alleen begrijp je als optimalist dat echte perfectie zo goed als onmogelijk is, dat de weg ernaartoe net zo belangrijk is als het doel en dat fouten maken nu eenmaal hoort bij elk leerproces.

TERUG PLEZIER ALS OPTIMALIST

Om je mogelijkheden ten volle te benutten, is het essentieel om je perfectionisme los te laten. Als je als optimalist in het leven staat, verhoog je je persoonlijke output en krijg je als bonus veel meer plezier in je werk!

CREATIEVER ALS OPTIMALIST

Als optimalist benut je jouw mogelijkheden ten volle en werk je effectiever. Je bent creatiever en gaat beter met verandering om. Daarnaast heb je een optimale tijdsbesteding doordat je je werk beter afstemt op de verwachtingen. Je vindt een optimale balans tussen de verschillende taken en rollen die je op je werk vervult. Tot slot heeft het optimalisme een positieve invloed op je zelfvertrouwen en je échte output.

VAN PERFECT NAAR GOED GENOEG …

Daarom is het vandaag meer dan tijd om je professionele leven anders in te richten! Na deze training weet je hoe optimalisme de invulling van je job kan veranderen. Je krijgt inzicht in de onderliggende redenen van je perfectionisme. Je leert wat je wilt behouden, wat je wilt loslaten en wat je moet toevoegen om optimaler in je opdracht als professional te staan. Vanaf nu niet meer perfect, maar goed genoeg.