Vijf zinnen die echt werken – hou controle in elk gesprek

Dirk
Date 28/09/2018

Sommige zinnen werken feilloos op uw gesprekspartners. Met bijna 100% garantie stuurt u het gespreksonderwerp zo in de gewenste richting. Is het magie of manipulatie? Dat mag u zelf beoordelen. 5 zinnen voor dagelijks gebruik.

 1. Los daarvan…
  Het zijn maar 2 woordjes. Maar in een even soepele als galante beweging bestempelen ze de laatste woorden van uw gesprekspartner als te onbelangrijk om op te reageren.
 2. Waar het om gaat….
  Alsof alles wat tot nu toe gezegd is slechts een inleiding was op wat u nu op het punt staat te vertellen. Het is de zin waarmee u zich boven uw gesprekspartner uit tilt.
 3. Dat is precies wat ik wil zeggen…
  Met zo’n genereus compliment verdooft u uw gesprekspartner. En vervolgens zegt u in uw eigen woorden waar het u werkelijk om te doen is.
 4. Als ik het wat breder mag trekken…
  Als u zich in het nauw gedrongen voelt omdat uw gesprekspartner wel erg concreet wordt, is deze zin uw redding. U suggereert het belang van grotere verbanden en verhult een terugtrekkende beweging.
 5. Dat kan ik zo thuis niet uitleggen…
  Als alles faalt heeft u altijd nog de achterban om u achter te verschuilen. U doet expres een beetje zielig. Het verleidt menigeen om alsnog concessies te doen.

Waarschuwing: Het zijn allemaal zinnen die een goed debat op inhoud belemmeren. Blijf scherp.

Sharon KROES