De Productiviteitsninja: minder stress, meer bereiken, meer plezier

ifbd-admin
Date 26/01/2022

Druk, stress, opgebrand

We hebben het drukker dan ooit. De stortvloed aan informatie die tijdens onze dagelijkse werkzaamheden over ons heen komt is uitdagend. Dit betekent veelal: uitpuilende inboxen, steeds maar groeiende to-dolijsten, vergaderingen waar geen eind aan lijkt te komen en het gevoel dat je altijd overal hopeloos achteraan loopt. Werkstress en burn-outs behoren tot de orde van de dag. Mensen ervaren steeds minder plezier in hun werk. Terwijl werk toch zeker ook heel leuk kan zijn en voldoening kan geven. Het moet toch mogelijk zijn hier mee om te leren gaan en vanuit een ontspannen manier je beste werk te kunnen doen?

Bekijk onze opleiding ‘Zo word je een productiviteitsNINJA’

Geen tijdmanagement, maar aandachtsmanagement

Een algemeen aanvaarde opvatting was dat goed tijdmanagement de sleutel is tot succes, geluk en productiviteit. Maar: het werkt stopt nooit en je krijgt nooit alles af. Om productief te zijn, is het daarom heel belangrijk om te beseffen dat het helemaal niet erg is dat niet alles af geraakt. Het is wel essentieel dat je een flow in je werk hebt die ervoor zorgt dat je op ieder moment precies weet wat het belangrijkste is dat je op dat moment kunt doen. Dus niet nóg meer dingen gedaan krijgen, maar de juíste dingen. Wat is het meest impactvolle dat je op dit moment kunt doen? Hoe goed je je aandacht richt of afschermt om de juiste dingen gedaan te krijgen, is daarmee bepalend voor je slaagkans.

Ruimte maken voor dat wat er écht toe doet

Een overzicht in je werk creëren en de juiste beslissingen over je werk nemen staan daarom centraal in de trainingen van Think Productive. Op een nuchtere en realistische manier ontdek je de principes om consequent te werken volgens een workflow die de productiviteit verhoogt en stress vermindert.

Gefocust, helder, doelgericht

Met de werkwijze van Think Productive word je geholpen om stress, uitstelgedrag, onderbrekingen en afleidingen te overwinnen zodat je ruimte hebt om je te richten op dat wat écht belangrijk is. Zo kun je zorgen dat je in een dag toch genoeg uren vindt om de juiste – dus niet ‘alle’ – dingen te kunnen doen. De training van Think Productive helpt je productiviteit te boosten, je stressgevoel te verminderen en je visie op werk te veranderen.

Niet harder, maar slimmer werken

Kortom, in de training Zo Word Je Een Productiviteits Ninja van het Institute for Business Development leer je slimmer omgaan met de overvloed aan informatie en afleiding op het werk. Dit betekent meer overzicht, meer plezier en minder stress. Niet harder, maar slimmer werken.

[Veld is niet meer gekoppeld!]